Voordeelkrediet

Met de komst van het zogenoemde voordeelkrediet, zijn veel huiseigenaren een stuk voordeliger uit bij het afsluiten van een lening. Steeds meer banken en kredietverstrekkers bieden deze voordelige lening, het voordeelkrediet genoemd, aan. Wanneer je een koopwoning bezit, kun je kiezen voor deze speciale vorm van het doorlopend krediet, maar dan met een lagere rente. Dat alles maakt het voordeelkrediet een uiterst geschikte lening voor iedereen die het huis eens extra op wil knappen, uit wil breiden of op een andere manier extra financiële ruimte kan gebruiken.

Past het voordeelkrediet bij jouw situatie?
Afhankelijk van waar je het voordeelkrediet bij afsluit, is de lening geschikt wanneer je een bedrag tussen de 10.000 en 75.000 euro nodig hebt. Je kunt het krediet aanvragen als je tussen de 23 en 64 jaar bent. Wanneer je meer dan 15.000 euro leent, zul je (wederom afhankelijk van de kredietverstrekker) aan een rente van 6,6% zitten. Naarmate het bedrag stijgt, daalt ook de rente. Dus wanneer je tot aan 15.000 euro leent, is de rente 6,9%. Op het moment dat je geld nodig hebt, schrijf je het bedrag van je krediet over naar je betaalrekening. Vanaf dat moment betaal je maandelijks de afgesproken rente.

Rente en aflossing
Zoals gezegd kun je makkelijk aan de lening beginnen. Zodra je geld overmaakt van je krediet naar je eigen rekening, worden ook de rente en aflossing in werking gezet. Over het algemeen geldt dat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag. De rente kan gewijzigd worden en is dus variabel. Als de rente wijzigt, zal het maandbedrag wel gelijk blijven. Het kan dus langer duren voordat je de lening hebt afgelost, wanneer de kosten van de rente stijgen. Echter, andersom geldt hetzelfde. Als de rente daalt, zul je de lening sneller hebben afgelost. Bijkomend voordeel is dat je afgeloste bedragen opnieuw op kan nemen. Ook mag je tussentijds extra geld op je lening aflossen, zonder dat je hier een boete voor hoeft te betalen.

Aanvragen en afsluiten
Geïnteresseerd in het voordeelkrediet? Vraag dan vrijblijvend om een offerte. Dit kan via het internet, maar ook door langs te gaan bij de bank. Via de offerte krijg je meer zich op wat de lening met je financiële situatie zal doen.