Flitslening

Wie snel geld nodig heeft, kan baat hebben bij de zogenoemde flitslening. Deze lening wordt zo genoemd omdat hij je in staat stelt razendsnel geld te lenen. Het gaat hier wel om lagere bedragen dan bij normale leningen. De meeste leningen blijven onder de duizend euro. Niet gek dus dat de lening ook bekend staat als de minilening of het microkrediet. De flitslening wordt als krediet niet aangeboden door banken, maar door commerciƫle instellingen. Om die reden zijn de handelingen rondom deze lening anders dan bij de meeste banken. Wel zijn aan deze lening enkele voorwaarden verbonden.

Afsluiten van de lening
De flitslening is simpel af te sluiten. Het enige wat je bij de hand moet hebben zijn een mobiele telefoon en je bankgegevens. Via je telefoon zoek je – op het internet – naar een geschikte aanbieder. Deze stel je via een sms op de hoogte van het gewenste leenbedrag en je bankrekening. De instelling zal vaak automatisch reageren en je om een bevestiging vragen. Wanneer je deze bevestiging geeft, zal de aanbieder het geld gaan overmaken naar je rekening. Vervolgens kun je het geld binnen 10 minuten tegemoet zien.

Aflossen van de flitslening
Het aflossen van de flitslening verloopt een stuk vlotter dan de aflostermijnen bij andere leningen. Vaak moet het bedrag binnen enkele weken weer terugbetaald zijn aan de verstrekker. Omdat het om kleine bedragen gaat, zal dit niet veel problemen opleveren. Wat wel goed is om te weten, is dat de flitslening gebruikmaakt van de zogenaamde behandelingskosten. Dat betekent dat je, in plaats van rente, kosten betaalt voor de behandeling van je lening. Deze kosten kunnen, zeker vergeleken bij de rente van een normale lening, bijzonder hoog oplopen.

Overweeg de mogelijkheden
Wie snel geld nodig heeft kan aan de flitslening denken. De lening is snel en daarmee kun je dus dringende kosten overbruggen. Zeker wanneer je weet dat je binnen de looptijd over het benodigde bedrag zult beschikken, kun je de flitslening met een gerust hart afsluiten. Wanneer dat niet het geval is, is het raadzaam om andere mogelijkheden te overwegen. Banken en kredietverstrekkers kunnen je helpen te zoeken naar een passende lening, die je wel kunt aflossen. Het duurt misschien wat langer, het biedt wel meer zekerheid.