Het voordeelkrediet

Speciaal voor huiseigenaren is er het voordeelkrediet, een speciale lening met een lagere rente. Deze lening is tegenwoordig bij steeds meer banken en kredietverstrekkers af te sluiten door mensen die een eigen huis bezitten. Voordelig dus, want deze mensen betalen vaak al een hoog bedrag aan hypotheek per maand. In zo’n geval kan het lastig zijn wanneer je wil verbouwen of op een andere manier geld nodig hebt. Het voordeelkrediet is er dan juist voor hen en biedt hen de mogelijkheid om, tegen een lage rente, toch een lening af te kunnen sluiten voor bijvoorbeeld de bekostiging van een kleine verbouwing.

Past het voordeelkrediet bij jouw situatie?
Afhankelijk van waar je het voordeelkrediet bij afsluit, is de lening geschikt wanneer je een bedrag tussen de 10.000 en 75.000 euro nodig hebt. Je kunt het krediet aanvragen als je tussen de 23 en 64 jaar bent. Wanneer je meer dan 15.000 euro leent, zul je (wederom afhankelijk van de kredietverstrekker) aan een rente van 6,6% zitten. Naarmate het bedrag stijgt, daalt ook de rente. Dus wanneer je tot aan 15.000 euro leent, is de rente 6,9%. Op het moment dat je geld nodig hebt, schrijf je het bedrag van je krediet over naar je betaalrekening. Vanaf dat moment betaal je maandelijks de afgesproken rente.

Rente en aflossing
Zoals gezegd kun je makkelijk aan de lening beginnen. Zodra je geld overmaakt van je krediet naar je eigen rekening, worden ook de rente en aflossing in werking gezet. Over het algemeen geldt dat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag. De rente kan gewijzigd worden en is dus variabel. Als de rente wijzigt, zal het maandbedrag wel gelijk blijven. Het kan dus langer duren voordat je de lening hebt afgelost, wanneer de kosten van de rente stijgen. Echter, andersom geldt hetzelfde. Als de rente daalt, zul je de lening sneller hebben afgelost. Bijkomend voordeel is dat je afgeloste bedragen opnieuw op kan nemen. Ook mag je tussentijds extra geld op je lening aflossen, zonder dat je hier een boete voor hoeft te betalen.

Online aanvragen
Het voordeelkrediet kun je online aanvragen, middels een vrijblijvende offerte. Daarop zie je precies wat de lening je zal gaan kosten. Ook vragen kun je in veel gevallen online stellen. Mocht je liever persoonlijk iemand spreken, dan bieden de meeste banken je de mogelijkheid om een afspraak te maken.