Op zoek naar leningen

In de loop der jaren is het aantal leningen dat wordt afgesloten fors toegenomen. De economische crisis is voor veel mensen een reden geweest om geld te lenen. Ook nu de crisis enigszins voorbij is, worden er nog veel leningen afgesloten. Geld lenen is gemakkelijk, betrouwbaar en in de meeste gevallen in een handomdraai geregeld. Omdat er veel leningen zijn, bieden we hier een overzicht van enkele leningen. Sommige zijn veelvoorkomend, over anderen hoor je nauwelijks iets. In dit artikelen behandelen we de volgende leningen:

De persoonlijke lening
De persoonlijke lening is vooral een lening die zekerheid biedt. Van tevoren wordt het te lenen bedrag afgestemd op de aankoop en wordt tevens de looptijd vastgesteld. Zo is bekend wanneer de lening moet zijn afgelost. Daarnaast zal duidelijk zijn hoeveel er betaald moet worden aan maandelijkse rente en aflossing. Het extra aflossen van de persoonlijke lening kan boetevrij. Tevens wordt, in veel gevallen, het overlijdensrisico gedekt.

Flexibele kredieten
Een andere benaming voor het flexibele krediet is de doorlopende lening. Zoals de naam al zal doen vermoeden, is het doorlopend krediet vooral een flexibel krediet. Dat komt door een aantal belangrijke factoren. Zo bepaal je van tevoren een leenbedrag, maar betaal je alleen lente over delen die je ook echt hebt opgenomen. Daarbij kun je tussentijds boetevrij extra geld aflossen. Maar, wanneer je het geld weer nodig hebt, kun je na het aflossen ook weer geld opnemen, tot aan de kredietlimiet.

Starterslening
Op initiatief van diverse gemeenten en de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), is de starterslening ontstaan. In deze gemeenten wordt aan huishoudens de mogelijkheid geboden een extra bedrag te lenen, zonder dat dit de eerste jaren extra woonlasten met zich meebrengt. Deze lening overbrugt op die manier het verschil tussen de aankoopkosten van een woning en het maximaal te lenen bedrag dat je als starter kunt lenen. Deze lening gaat dan ook gepaard aan een hypotheek.

Oriƫntatie
Hopelijk hebben bovenstaande stukken je een beeld gegeven van de diverse leningen die er te vinden zijn. Natuurlijk zijn er nog veel meer leningen te vinden. Op het internet is wat dat betreft een schat aan informatie te vinden. Maar het kan zijn dat je de informatie liever uit eerste hand ontvangt. In dat geval kun je altijd een afspraak maken bij een bank of kredietverstrekker. Zij zullen je helpen een passende lening te vinden.