Flitslening

Wie snel geld nodig heeft, kan baat hebben bij de zogenoemde flitslening. Deze lening wordt zo genoemd omdat hij je in staat stelt razendsnel geld te lenen. Het gaat hier wel om lagere bedragen dan bij normale leningen. De meeste leningen blijven onder de duizend euro. Niet gek dus dat de lening ook bekend staat als de minilening of het microkrediet. De flitslening wordt als krediet niet aangeboden door banken, maar door commerciƫle instellingen. Om die reden zijn de handelingen rondom deze lening anders dan bij de meeste banken. Wel zijn aan deze lening enkele voorwaarden verbonden.


Afsluiten van de lening
De flitslening is simpel af te sluiten. Het enige wat je bij de hand moet hebben zijn een mobiele telefoon en je bankgegevens. Via je telefoon zoek je – op het internet – naar een geschikte aanbieder. Deze stel je via een sms op de hoogte van het gewenste leenbedrag en je bankrekening. De instelling zal vaak automatisch reageren en je om een bevestiging vragen. Wanneer je deze bevestiging geeft, zal de aanbieder het geld gaan overmaken naar je rekening. Vervolgens kun je het geld binnen 10 minuten tegemoet zien.

Aflossen en rente
Zoals gezegd is de flitslening geen reguliere lening die door banken wordt afgesloten. Wie een flitslening aangaat, krijgt te maken met een commercieel bedrijf. Zij zullen je geen rente vragen, waar de bank normaal gesproken haar winst mee maakt, maar ze geven het je uiteraard niet gratis. De winst voor dit bedrijf zit hem in de zogenaamde behandelingskosten. Deze behandelingkosten, waaronder ze hun werkwijze en de snelle levering verstaan, kunnen soms hoog oplopen en zijn – vergeleken met leningen die banken aanbieden – een stuk duurder. Ook de looptijd is aanzienlijk korter. Waar je bij leningen jarenlang de tijd krijgt om af te lossen, zal de flitslening binnen enkele weken afgelost moeten zijn.

Handig of niet?
Of de flitslening een goede oplossing is, ligt helemaal aan de situatie. Wie in staat is de lening en de bijkomende kosten binnen een korte looptijd af te lossen, zou een flitslening aan kunnen gaan. Ook voor mensen die een negatieve BKR notering hebben, kunnen moeiteloos een flitslening afsluiten. Het enige probleem is dat de lening ook weer moet worden afgelost. En dat moet een stuk sneller dan bij een bank of kredietverstrekker. Overweeg daarom goed of een snelle lening als de flitslening de enige mogelijkheid is.