Online leningen vergelijken

De drempel om een lening af te sluiten is een stuk lager geworden, mede omdat men gedurende de economische crisis sneller een lening afsloot. Ook nu de crisis grotendeels voorbij is, kiezen veel mensen voor een financiële extra aan de hand van een lening. Banken en kredietverstrekkers spelen handig in op deze vraag, door hun leningen online aan te bieden. In dit artikelen we vertellen we meer over een aantal leningen. We behandelen, ook de komende weken, veelvoorkomende leningen, maar ook minder bekende leningen. In dit artikel staan de volgende leningen centraal:

WOZ krediet
Het WOZ krediet is een lening die behoort tot de doorlopende leenvormen. Deze lening houdt het midden tussen een hypotheek en een zogenoemd rentekrediet. Middels de WOZ-waarde van een woning wordt de hoogte van het WOZ krediet bepaald. De afkorting WOZ staat voor Waarde Onroerende Zaken. Dat betekent dat deze lening alleen afgesloten kan worden door mensen die een eigen woning bezitten.

Rentekrediet
Het rentekrediet lijkt erg veel op het doorlopend krediet, een van de meest gebruikte en bekendste leenvormen. Bij het rentekrediet wordt maandelijks de rente vergoed over het nog openstaande leensaldo. In tegenstelling tot het doorlopend krediet, hoeft een rentekrediet niet verplicht in maandelijkse termijnen te worden afgelost. Met de bank wordt een maximum te lenen bedrag afgesproken. Daarmee is de lening vooral geschikt voor mensen die geld achter de hand willen hebben middels een lening.

Annuïteitenlening
Bij een annuïteitenlening vinden de maandelijkse betaling van de rente en die van de aflossing plaats door middel van annuïteiten. Dat betekent dat periodiek steeds hetzelfde bedrag wordt betaald aan de bank of kredietverstrekker. Deze lening houdt zichzelf in evenwicht wat betalingen betreft, omdat de annuïteit een aflossingsdeel bevat. Daardoor daalt de periodieke verschuldigde rente, maar worden de aflossingen steeds groter.

Advies
Bovenstaande informatie dient als advies bij het vinden van de juiste lening. Om nog beter voorbereid te worden kun je op het internet op zoek naar meer informatie. Via deze website hopen we dat die informatie binnen handbereik ligt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd bij een bank of kredietverstrekker langs gaan. Zij zullen je informatie kunnen geven die van toepassing is op je eigen situatie.